Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Комісія ТЕБ та НС рекомендувала виконавчій службі врахувати черговість виплати заборгованості, щоб облавтодор зміг виплатити заробітну плату

12 Грудня 2017 • 14:43

Кіл-сть переглядів: 421

ДП «Житомирський облавтодор» із усіх наявних заборгованостей має першочергово виплатити заробітну плату працівникам.

 

На цьому наголосив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олексій Ясюнецький сьогодні, 12 грудня, під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій.

 

«Чинним законодавством чітко передбачено послідовність погашення заборгованості. І у цій послідовності заробітна плата стоїть на першому місці. Тому сьогодні необхідно домовлятися з кредиторами про розстрочку, відстрочку, щоб виплатити зарплату і пройти без ексцесів зимовий період», – наголосив Олексій Ясюнецький.

 

На сьогоднішній день ДП «Житомирський облавтодор» очікує отримати грошові кошти від замовників за виконані роботи, але, враховуючи заходи Державної фіскальної служби у Житомирській області щодо примусового стягнення заборгованостей через видачу інкасових доручень та ризик накладення арешту на рахунки підприємства за виконавчими документами, є ризик, що підприємство не зможе виплатити заробітну плату, сплатити податки, заплатити за паливо, сіль, запасні частини тощо.

 

Комісія ТЕБ та НС рекомендувала Державній виконавчій службі врахувати черговість погашення заборгованість, встановленої чинним законодавством, а облавтодору – заключати мирові угоди, угоди про відстрочення/розстрочення сплати заборгованості з кредиторами і забезпечити як виплату заробітної плати, так і стале проходження зимового періоду.

 

1

 

7

 

3

 

1

 

5

 

2

 

6

 

8

Версія для друку