Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Комісія ТЕБ та НС затвердила заходи для протидії пожежам в області у 2018 році

18 Травня 2018 • 10:13

Кіл-сть переглядів: 267

Основне завдання обласного оперативного штабу – координація дій щодо виконання заходів із протидії пожежам у природних екосистемах Житомирщини протягом пожежонебезпечного періоду 2018 року, а також із запобігання виникнення пожеж та мінімізації їх наслідків.

 

Таке рішення прийняли під час чергового засідання обласної комісії з питань техногенного-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 18 травня, під головуванням заступника голови ОДА Олексія Ясюнецького.

 

Доповідаючи, перший заступник начальника управління лісового та мисливського господарства області Роман Ільїн наголосив, що у 2018 році для охорони лісів від пожеж вже влаштовано понад 1,1 тис. км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними. «Для оперативного реагування щодо виникнення та ліквідації лісових пожеж функціонує 29 лісових пожежних станцій, які укомплектовані особовим складом, пожежними автомобілями та технікою. Для охорони лісів від пожеж за останні 2 роки придбано 6 безпілотних літальних апаратів, 46 пожежних веж оснащені системами відеонагляду. У кожному підприємстві є запас паливно-мастильних матеріалів. Також разом з управлінням ДСНС проводяться спільні навчання. З метою попередження пожеж забезпечено постійних моніторинг лісових масивів, налагоджена співпраця з усіма структурами та ДСНС», – зазначив Роман Ільїн.

 

За словами заступника начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України в області Олега Держанівського, на Житомирщині проведений весь необхідний комплекс робіт для попередження та ліквідацій наслідків лісових пожеж.

 

Заступник голови ОДА Олексій Ясюнецький наголосив на тому, що заходи  із запобігання пожеж у лісових масивах та ліквідація наслідків – це спільна робота усіх управлінь – і ДСНС, і управління лісового та мисливського господарства, і КП «Житомироблагроліс», і місцевого самоврядування.

 

Комісія ТЕБ та НС рекомендувала державній екологічній інспекції у Житомирській області проводити роботу щодо виявлення та притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які здійснюють випалювання стерні, трави та інших сухих залишків.

 

Під час засідання затвердили заходи щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів аграрного сектору економіки під час збирання, переробки та зберігання продукції врожаю 2018 року.

 

Нагадаємо, що під час пожежонебезпечного періоду усі підрозділи мають співпрацювати.

 

Версія для друку