Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Компанія з турецькими інвестиціями планує побудувати на Житомирщині нові потужності вітрової енергетики. ВІДЕО

14 Жовтня 2024 • 16:50

Кіл-сть переглядів: 152

Сьогодні, 14 жовтня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та його заступник Віктор Градівський зустрілися з представниками турецької компанії «Атлас Глобал Енерджи». З технічним директором компанії в Україні паном Онуром Копчуоглу обговорили перспективи співпраці та реалізації проєкту на території області.

«Запевнив інвесторів, що Житомирщина завжди готова надавати всебічну підтримку підприємцям, які хочуть вкладати власні кошти та ресурс у розвиток власного бізнесу та нашого краю», — зазначив Віталій Бунечко.

Ще до повномасштабного вторгнення Житомирська область була визнана міжнародним рейтингом Doing Business найкращим регіоном України для ведення бізнесу. Жоден з великих інвесторів не залишив Житомирщину під час війни. Навпаки, міжнародні компанії вкладають додаткові кошти у розвиток власного виробництва на теренах області.

«Особливу увагу ми зараз приділяємо розвитку альтернативної та розподіленої енергетики. Для нас це не лише екологічний порядок денний, але й виклик воєнного часу. Адже саме така конфігурація енергосистеми є більш стійкою до ворожих ударів», — підкреслив Віталій Бунечко.

У Житомирській області вже працюють потужні проєкти у сфері альтернативної енергетики: це сонячні електростанції, гідроелектростанції та біогазові установки, загальна встановлена потужність яких перевищує 240 МВт. Близько 60% котелень працюють на альтернативному паливі, що робить систему теплової генерації стійкішою та більш розосередженою.

 

Логічним розвитком цього треку є будівництво вітрових електростанцій, і це відкриває нові можливості для співпраці. Саме тому проєкт вітрової електростанції є надзвичайно важливим і своєчасним.

 

Подібні ініціативи є не просто внеском у розвиток альтернативної енергетики, але й символом міцної дружби між країнами. Туреччина вже давно є надійним партнером України. Один із яскравих прикладів — використання турецьких безпілотників «Байрактар», які відіграли визначальну роль в обороні України. Ці дрони допомогли виконувати складні бойові завдання і захищати Незалежність України.

 

За словами начальника ОВА, Житомирщина відкрита до інвестицій і завжди підтримує бізнес, що допомагає Україні розвиватися. Новий проєкт вітрової електростанції стане ще одним прикладом плідної співпраці та відкриє нові перспективи для енергетичної незалежності країни.

 

 

Версія для друку