Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#КонституціяУкраїни: Захист суверенітету і територіальної цілісності України є справою всього Українського народу, – стаття 17

22 Червня 2022 • 17:00

Кіл-сть переглядів: 4 935

Житомирська обласна військова адміністрація продовжує онлайн-марафон до 26-ї річниці Конституції України – основного Закону нашої держави, ухваленого Верховною Радою України 28 червня 1996 року.

 

Конституція стала основоположним джерелом прав та свобод вільної демократичної України та її громадян.

 

В умовах протистояння України російським загарбникам як ніколи раніше актуальним є питання оборони держави й захисту її суверенітету. Зокрема про це йдеться в першому розділі основного Закону.

 

Так, у статті 17 Конституції України зазначено:

«Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.

Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні Сили України.

Забезпечення державної безпеки і захист державного кордону України покладаються на відповідні військові формування та правоохоронні органи держави, організація і порядок діяльності яких визначаються законом.

Збройні Сили України та інші військові формування ніким не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян або з метою повалення конституційного ладу, усунення органів влади чи перешкоджання їх діяльності.

Держава забезпечує соціальний захист громадян України, які перебувають на службі у Збройних Силах України та в інших військових формуваннях, а також членів їхніх сімей.

На території України забороняється створення і функціонування будь-яких збройних формувань, не передбачених законом.

На території України не допускається розташування іноземних військових баз».

Вчимо Конституцію України разом! Долучайтеся до онлайн-марафону!

 

Ми – єдині! Україна переможе! 

 

Якими статтями Конституції України закріплено її суверенність, читайте ТУТ.

 

Версія для друку