Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Коростенська міська громада серед переможців конкурсного відбору за програмою «Енергоефективність громадських будівель в Україні»

02 Травня 2024 • 14:33

Кіл-сть переглядів: 299

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України впроваджує програму «Енергоефективність громадських будівель в Україні» для фінансування термореновації, ремонту ушкоджень спричинених війною та впровадження відновлюваних джерел енергії в громадських будівлях по всій Україні.

 

Фінансування здійснюється в межах угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком European Investment Bank (ЄІБ), що також доповнюється грантами від Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership Fund – E5P (E5P) та Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP).

 

За результатами відбору заявок, що надійшли в межах другого конкурсу, відібрано вісім громад із 12 проєктами термомодернізації, які надали повний пакет документів, проте потребують коригування проєктної документації.

 

Також відібрано шістнадцять громад з 30 проєктами, які надали необхідний пакет документів, але поки що не мають проєктної документації, серед них Коростенська міська громада.

 

Ще сімнадцяти громадам рекомендовано доопрацювати свої заявки для наступного відбору.

 

Після того, як переможці конкурсу доопрацюють необхідні документи, вони зможуть звернутися до Мінінфраструктури для процедури погодження та оформлення обсягу й умов фінансування.

 

За консультаціями з питань участі у програмі «Енергоефективність громадських будівель в Україні» можна звернутись на електронну пошту за адресою:

 

UPBEE.support@mtu.gov.ua, або за телефонами: +380 50 332 6149 (WhatsApp, Telegram) та +380 44 351 4631.

 

Довідково. Програма «Енергоефективність громадських будівель в Україні» є рамковою кредитною угодою між Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Україною на суму 300 млн євро, з яких 200 млн євро було виплачено та перенаправлено на надання термінової підтримки Україні у 2022 році, а решта 100 млн євро – це фінансування, насамперед націлене на малі та середні муніципалітети, місцеві ради та регіональні адміністрації, які ще не мали можливість здійснити енергоефективні заходи.

 

Метою програми є фінансування проєктів термомодернізації громадських будівель, таких як заклади охорони здоров’я, школи, дитячі садки, спортивні та культурні центри, адміністративні будівлі тощо. Програма також передбачає фінансування ремонту пошкоджених війною обʼєктів, побудови укриттів та адаптацію будівель до умов, які краще відповідатимуть потребам внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і громад, що їх приймають.

 

Версія для друку