Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Кошти – громаді: депутати підтримали Народицьку ОТГ щодо реакційних земель

21 Лютого 2017 • 11:00

Кіл-сть переглядів: 483

Вже найближчим часом пільговий кредит індивідуальним сільським забудовникам зможе бути співфінансований із районним бюджетом, а Народицька ОТГ зможе розпоряджатися землями, які входять до 2 реакційної зони.

Ці питання розглянула і погодила постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села сьогодні, 21 лютого.

До депутатів звернувся голова Народицької об’єднаної територіальної громади Анатолій Леончук для прийняття звернення до Прем’єр-міністра України щодо вирішення питання правового регулювання режиму територій ОТГ.

Анатолій Леончук розповів, що 22 тис. га належать до 2 реакційної зони і за користування цією землею громада не отримує грошових надходжень до власного бюджету. Завдяки зверненню ці землі можуть перейти у їхнє користування, а кошти – у бюджет громади.

Також депутати розглянули та підтримали питання співфінансування Програми «Надання державного пільгового кредиту індивідуальним сільським забудовникам» на районному, місцевому рівні та з бюджетів ОТГ.

«Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» працює із 2000 року. За цей час Програмою скористалися 1200 сімей.
Головна умова надання пільгового кредиту – жити та працювати у сільській місцевості.

Нагадаємо, вчора на комісії з питань бюджету і комунальної власності депутати визначилися із землями під будівництво Північного обходу та розглянули ще більше 30 питань.

Чергова сесія обласної ради, де всі ці питання будуть розглянуті остаточно, відбудеться 23 лютого о 10.00 год.

Версія для друку