Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

«Космос починається на Землі» – проект у музеї космонавтики

28 Квітня 2015 • 15:21

Кіл-сть переглядів: 928

28 квітня у Музеї космонавтики ім. С.П. Корольова стартував проект «Космос починається на Землі», який знайомить житомирян і гостей міста з підрозділами, що входять до складу Державного космічного агентства України. У музеї відбулася презентація Головного центру спеціального контролю агентства «Земля і космос: вітчизняний наземний комплекс ГЦСК – наука і технології».

 

Головний центр спеціального контролю розвиває такі напрямки наукової діяльності, як обробка геофізичної інформації, її комплексний аналіз, випробування прикладного програмно-математичного забезпечення для автоматизованої обробки геофізичної інформації тощо. Разом з тим центр активно співпрацює з Національним антарктичним науковим центром: на українській станції Академік Вернадський встановлено сейсмоакустичний комплекс, на якому проводяться цілодобові спостереження, а з 2000 року фахівці центру брали участь майже у всіх експедиціях.

 

Учасники заходу мали змогу зустрітися з керівниками і ветеранами центру, з перших вуст почути цікаві розповіді про роботу в Антарктиці, оглянути виставку «Сторінки історії ГЦСК» та авторську фотовиставку учасника двох антарктичних експедицій О.І.Лящука.

 

Виставка працюватиме до 15 травня. Вхід безкоштовний.

 

 Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку