Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Костянтин Лопушанський долучився до відкриття регіонального офісу “Зроблено в Україні” у Житомирі. ВІДЕО

21 Червня 2024 • 15:57

Кіл-сть переглядів: 746

Сьогодні, 21 червня, у Житомирі відбулося урочисте відкриття регіонального офісу “Зроблено в Україні”, який діятиме на базі філії Житомирського обласного центру зайнятості.

 

Участь у відкритті взяли заступник начальника Житомирської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Лопушанський, директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк, директорка Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна, начальник Житомирської РВА Юрій Тарасюк, керівники провідних підприємств району, грантери урядових програм «Власна справа» і «Гранти для ветеранів та їх подружжя».

 

Офіс створюється в рамках економічної платформи «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу, а саме комплексного консультування щодо урядових та регіональних програм підтримки і розвитку бізнесу, активних програм сприяння зайнятості та фінансового стимулювання роботодавців.

 

Зокрема фахівці офісу допомагатимуть у написанні бізнес-планів та оформленні документів для участі в грантових програмах проєкту єРобота, найпопулярнішими серед яких є “Власна справа” та “Грант для ветеранів/ветеранок та їх подружжя”.

 

З початку реалізації цих програм жителі Житомирщини подали вже понад 2100 заявок, 940 з яких були схвалені Державним центром зайнятості та надано фінансування для реалізації бізнеспланів. Загальна сума державних інвестицій у розвиток підприємництва області вже складає понад 233 млн.грн. Реалізація бізнес-проєктів грантоотримувачами має додати в області щонайменше 2000 нових робочих місць.

 

Довідково. Офіси «Зроблено в Україні» для малого та мікробізнесу — частина національної політики, ініційованої Президентом Володимиром Зеленським, яка реалізується Міністерством економіки України. Мета — розвиток вітчизняного виробництва та підтримка українського бізнесу. На сьогодні в Україні вже діють 10 офісів «Зроблено в Україні».

 

Офіс у Житомирі – перший із чотирьох, які мають запрацювати на Житомирщині. До кінця року такі ж офіси будуть створені у Звягелі, Бердичеві та Коростені.

 

Версія для друку