Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Костянтин Лопушанський — новопризначений CDTO Житомирщини

15 Травня 2024 • 10:35

Кіл-сть переглядів: 330

Цифровізацією Житомирської області відтепер займатиметься Костянтин Лопушанський.

 

Він працюватиме над доступністю електронних послуг для жителів регіону. Також впроваджуватиме системи кіберзахисту для інформаційних ресурсів Житомирщини.

 

Серед основних завдань цифрової команди Житомирської ОВА:

 

  • підвищення рівня цифрової освіти в області
  • переведення послуг у цифровий формат
  • автоматизація роботи та надання послуг у ЦНАП
  • кіберзахист державних інформаційних ресурсів

 

«В умовах війни першочерговим завданням для мене й команди є розвиток інновацій оборонного кластера та реалізація на регіональному рівні національних проєктів інформатизації. Також працюватиму над кіберзахистом та наближенням послуг до мешканців області. Крім того, планую підвищити рівень цифрової грамотності населення регіону», — зазначив Костянтин Лопушанський заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO).

 

2021 року Костянтин приєднався до команди цифрових лідерів і працював на посаді начальника відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій, цифровізації Житомирської ОВА.  Впродовж 2022–2024 років у регіоні створено 12 цифрових освітніх центрів у громадах та 17 STEM-лабораторій у навчальних закладах області. Також надано 40 станцій супутникового інтернету Starlink для забезпечення безперебійного доступу до інтернету в 26 громадах Житомирщини. Для реалізації цифрових проєктів налагоджена співпраця з Дитячим фондом ЮНІСЕФ, проєктом USAID «ГОВЕРЛА», Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF), Фондом Східна Європа та іншими.

Версія для друку