Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

“Кожній дитині – родину” – благий намір Житомирської ОДА

19 Травня 2015 • 15:21

Кіл-сть переглядів: 653

Сьогодні проблема соціального сирітства є дуже гострою. Діти, які були розлучені зі своєю родиною і проживають в інтернатних закладах, позбавлені батьківської любові. Та навіть найкращі умови у державній установі не можуть  замінити дитині сімейного тепла.  Виходом із ситуацію може стати розширеня мережі сімейних дитбудинків.

 

Держава визнає цю проблему однією з першочергових у сфері захисту прав дітей. Але коштів, як завжди, не вистачає. Саме тому Кабінет Міністрів України видав розпорядження від 16 травня 2014 р. № 478-р «Про залучення позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України». Світовий банк надає Україні позику у розмірі 300 млн. доларів. Позика буде залучена на 18 років із 5-річним пільговим періодом. Відсоткова ставка складатиме до 1%.

 

Кошти будуть спрямовані на соціальну допомогу для малозабезпечених сімей, переформатування інтернатів у будинки сімейного типу, розвиток соціальних послуг, розвиток альтернативних форм догляду за дітьми.

 

Житомирщина першою серед всіх областей буде впроваджувати цей проект, адже у нас понад 2000 дітей перебувають в будинках інтернатного типу. Разом із тим область має один із вищих показників розвитку будинків сімейного типу в Україні. Так, 622 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються в 197 прийомних сім’ях та в 35 дитячих будинках сімейного типу. 

 

Сьогодні представники цього проекту зустрілися з головою облдержадміністрації Сергієм Машковським та керівниками департаментів для обговорення умов можливої співпраці. Робочою групою буде забезпечуватися моніторинг можливості закриття  інтернатних закладів та влаштування дітей в будинки сімейного типу та прийомні сім’ї.

 

 

 

Версія для друку