Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

“Кредо” на кордоні

06 Квітня 2015 • 14:05

Кіл-сть переглядів: 1 331

В рамках всеукраїнської акції «Єдина країна – велика родина» до військовослужбовців бойового підрозділу Житомирського прикордонного загону, що виконують службові обов’язки в зоні проведення АТО, з концертною програмою завітали артисти.

 

Заслужені артисти України Дмитро та Назарій Яремчуки і солісти Житомирського гурту «Кредо» Світлана та Олександр Зайченки побували з концертами у Волновасі та Кураховому.

 

Поїздка була ініційована самими артистами за підтримки обласної державної адміністрації. Окрім свого вокального мистецтва, митці доставили прикордонникам ще й матеріальну допомогу – 5 ящиків чудового печива, наданого черняхівською фірмою «Руден». До того ж за попереднім замовленням бійців артисти доставили газети і журнали, люб’язно надані читачами обласної бібліотеки для юнацтва, дитячої бібліотеки та редакціями газет «20 хвилин» і «Эхо».

 

Під час двох концертів, на кожний з яких завітали більше 100 прикордонників, звучали українські пісні про любов до Батьківщини, до матері, до жінки. Були й пісні про прикордонників, які разом із виконавцями співали глядачі.

 

«Приймали нас надзвичайно тепло, – розповідає заступник начальника управління культури облдержадміністрації Олександр Зайченко. – Бійці казали, що наче побували вдома. В очах глядачів бачили сльози, після концерту деякі з них просили передати вітання рідним, а для автографів приносили прапори. Потім нас пригостили солдатською кашею».

 

Ці незабутні враження переважили втому артистів після важкої 14-годинної дороги розбитими шляхами і деякі побоювання, адже концерти проходили фактично на передових позиціях, на так званій нульовій зоні.

 

Концерти для учасників АТО будуть продовжуватися, запевнив Олександр Зайченко і повідомив, що житомирський гурт «Кредо» відзначає 25-річчя творчої діяльності. Концерт з цієї нагоди планується провести на початку літа на відкритті літньої естради Житомирського парку культури і відпочинку ім. Ю.Гагаріна – так званій «ракушці».

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку