Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Культура безпечного життя: У закладах освіти Житомирщини працює 175 класів безпеки

29 Березня 2024 • 14:43

Кіл-сть переглядів: 334

Фахівці ГУ ДСНС у Житомирській області на постійній основі проводять безпекові заняття для учнів, студентів та працівників навчальних закладів області та ознайомлюють з основними правилами мінної, пожежної та загальної безпеки.

 

Зокрема в області працює 175 класів безпеки у закладах освіти, з них 2 – на базі підрозділів ДСНС України.

 

За допомогою 3-D макетів присутнім демонструють, як можуть виглядати найбільш поширені вибухонебезпечні предмети. Під час заходу рятувальники нагадують алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів та розповідають про основні місця, де на них можна натрапити.

 

Рятувальники розповідають про основні причини виникнення пожеж та про заходи, яких слід вживати аби не допустити їх виникнення. Нагадують й про порядок дій при пожежі та про основні способи гасіння вогню.

 

Також фахівці ДСНС закликають студентів та учнів чітко дотримуватись настанов педагогів щодо дій під час сигналу «Повітряна тривога».

 

Такі заходи триватимуть і надалі, адже безпека населення – пріоритет для Служби порятунку 101.

 

Довідково. «Класи безпеки» – це спільний всеукраїнський проєкт ДСНС і МОН України, що втілюється у життя за сприяння місцевих громад та підтримки  благодійників. Це простір, де діти навчаються правилам безпеки життєдіяльності у побуті, на вулиці та довкіллі, крім цього малеча має можливість ознайомитися із професією рятувальника. У класах є все необхідне, щоб діти різного віку вивчали правила поведінки при пожежі та на воді, дорожнього руху, ознайомлювалися з рекомендаціями щодо мінної безпеки, вчилися надавати постраждалим першу домедичну допомогу та опановували навички цивільного захисту населення загалом.

 

Версія для друку