Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ЛесяУкраїнка: студенти Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка долучилися до поетичного марафону. ВІДЕО

15 Лютого 2021 • 19:00

Кіл-сть переглядів: 484

На Житомирщині триває поетичний марафон із читання віршів Лесі Українки, присвячений 150-річчю від дня народження нашої славетної землячки, що відзначатиметься 25 лютого.

 

Твори талановитої письменниці, перекладачки, фольклористки, культурної діячки об’єднують людей різного віку, статі, професій, які декламують їх різними мовами, за допомогою слова та невербально.

 

Участь у поетичному марафоні беруть учнівська та студентська молодь, вчителі, діячі культури та інших сфер діяльності – шанувальники безсмертного таланту Лесі Українки.

 

Продовжують поетичний марафон студенти Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради, талановито поєднавши два мистецтва – літературу та музику.

 

Так, у виконанні Єлизавети Огороднійчук, студентки ІІ курсу відділу “Оркестрові струнні інструменти” та Федора Софронова, студента IV курсу відділу “Оркестрові духові та ударні інструменти” (флейта) звучить монолог Мавки із драми-феєрії “Лісова пісня”.

 

У цьому творі Леся Українка неперевершено зобразила єднання людини з природою, яке пройнято музикою.

 

Дивіться у ВІДЕО нижче.

 

Долучитися до поетичного марафону може кожен, надіславши заявку на електронну пошту Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації obl_info@ukr.net (зазначивши свої контактні дані).

 

Нагадаємо, що до марафону із читання віршів Лесі Українки вже долучилися учні загальноосвітньої школи № 28 міста Житомир – Валерія Шарова із власним прозовим твором про видатну поетесу та віршем Лесі Українки “Конвалії“Кіріл ШефлерМарія ВоєводаКаріна Баранська та Дарина СичДаніїл ЗмієвськийДаніїл МорозюкЮлія Олійник, а також Єгор Колесник

 

Довідково. Організатор заходу – Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації.

 

Мета заходу  – вшанувати пам’ять великої українки та популяризувати творчість видатної письменниці, розкривши її багатогранність та самобутність.

 

#ЛесяУкраїнка

#ПоетичнийМарафон

#СлаветнаЖитомирщина

 

Версія для друку