Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Лікарі закликають жителів області не нехтувати проходженням медоглядів

04 Лютого 2015 • 12:46

Кіл-сть переглядів: 710

У Всесвітній день боротьби проти раку, 4 лютого, в обласному онкологічному диспансері відбулася прес-конференція, яку провели головний лікар цього лікувального закладу Борис Гуля, завідувач мамологічного відділення Станіслав Кукліч, завідувач онкогінекологічного відділення  Віктор Кравчук та завідувач відділення хіміотерапії Валентина Іванчук. Мета заходу – донести до жителів Житомирщини інформацію про те, що онкологічні захворювання підлягають лікуванню, якщо їх вчасно виявити.

 

За словами лікарів, до виникнення онкологічних захворювань призводять такі фактори, як спадковість, забруднення навколишнього середовища, стреси та шкідливі звички. На Житомирщині кількість злоякісних новоутворень суттєво збільшилася після аварії на ЧАЕС.

 

Медики помітили, що чоловіче населення області хворіє на рак частіше, ніж жіноче. У чоловіків від цієї недуги найчастіше потерпають органи дихання та шлунково-кишкового тракту. А жінки страждають від новоутворень молочної залози. Занепокоєння викликає і те, що протягом останніх років частіше спостерігаються прояви онкологічних хвороб серед молодих людей.    

 

Лікарі закликають жителів області не нехтувати проходженням профілактичних медоглядів. Підступність онкологічних захворювань в тому, що людина не відчуває їх симптомів. Саме тому своєчасне виявлення злоякісних новоутворень на початкових стадіях дає можливість пройти ефективний курс лікування. Найважливіше в такому разі не втрачати часу в пошуках альтернативних методів – послуг екстрасенсів, травників, а також самолікування. Досвід свідчить, що результат дає комплексний підхід до боротьби з такою недугою, тобто поєднання оперативного втручання, хіміо-, гормоно- та імунотерапії.

 

Фахівці стверджують, що лікування онкологічних хвороб має проходити лише в онкодиспансері під наглядом кваліфікованих медиків. Зараз в області успішно запроваджується новий метод – дієтотерапія. Як констатують лікарі, обмеження в харчуванні дає свій результат. Спеціальна дієта для онкохворих базується на раціональному поєднанні жирів і білків та виключенні продуктів, багатих вуглеводами.

 

Медики одностайні, що рак – це не вирок. Після лікування хворі повертаються додому, де на них чекають рідні і ще більше починають цінувати життя. Лише небайдужість до свого здоров’я і тих, хто поруч, є запорукою успішної боротьби з онкологічними захворюваннями.

 

aa

 

oo

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку