Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Лiки закуповуватимуть через міжнародні організації

11 Серпня 2015 • 11:02

Кіл-сть переглядів: 771

Три міжнародні організації — ЮНІСЕФ, ПРООН та Crown Agents — постачатимуть ліки до України за сімома програмами (ВІЛ/СНІД, туберкульоз, імунопрофілактика, дитяча онкологія і гематологія, доросла онкологія, вірусний гепатит, гемофілія).
 
 
25 серпня у Міністерстві охорони здоров’я планують підписати договір, який стосуватиметься закупівлі медичних препаратів через міжнародні організації, – про це розповів міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі під час брифінгу в Будинку уряду. Нині йде відпрацювання усіх формальностей із експертами технічної групи з Нью-Йорка.
 
 
Як наголосив Олександр Квіташвілі, завезення до України медичних препаратів міжнародними організаціями здійснюватиметься в короткі терміни, оскільки вони мають багаторічні контракти з виробниками та готову продукцію на складах. «Це дає змогу до кінця року закрити всі потреби, які є в країні. Чому ми обрали ці сім програм? Тому що в минулому через них виникало найбільше проблем. Ми докладемо зусиль, аби всі ці програми пройшли через міжнародні організації, щоб раз і назавжди покінчити з дефіцитом у країні», — передає слова міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів.
 
Завдяки підписанню договору, процес закупівлі ліків можна буде розпочати наступного року не влітку, а в лютому — березні, тільки-но буде затверджено державний бюджет, – зазначив міністр охорони здоров’я.
Версія для друку