Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Літні мовні табори Житомирщини

07 Липня 2015 • 07:45

Кіл-сть переглядів: 1 536

Влітку цього року в Україні розпочався проект, який започаткувало МОН України «Літні мовні табори». Адже якісне навчання дітей іноземним мовам у контексті європейської інтеграції України та наближення до європейських стандартів є пріоритетом Міністерства освіти і науки України.

 

У червні на базі 251 навчального закладу Житомирської області розпочали роботу мовні табори, в яких 9789 учнів мали можливість спілкуватися іноземною мовою та мовами національних меншин з однолітками, вчителями, волонтерами у невимушеній дружній атмосфері. Мови таборів – англійська, німецька, французька, польська, російська.

 

Головним завданням мовних таборів було зацікавити дітей вивчати іноземну мову, спонукати школярів практично застосовувати знання з мови, отримані протягом навчального року, у різних формах діяльності (ігрових, розважальних, концертних програмах, театральних виставах тощо) .

 

Дітей навчали мови під час інтерактивних занять з інтелектуальними іграми, розвагами, екскурсіями, творчими завданнями, спортивними змаганнями, театральними виставами, поєднуючи навчання із відпочинком.

 

У цілому тематичний напрямок пов`язаний з екологічним, патріотичним, громадянським вихованням, формуванням здорового способу життя. Участь дітей у мовному таборі допомогла їм більш розкрити свої таланти, отримати досвід спілкування іноземною мовою.

 

У проведенні літніх мовних таборів задіяно 980 вчителів загальноосвітніх навчальних закладів області, 49 студентів – волонтерів та 82 інших волонтерів, серед яких були носії мови, викладачі Житомирського державного університету імені І.Франка, вчителі інших предметів, психологи, старшокласники та випускники навчальних закладів, батьки.

 

Позитивну оцінку роботі таборів дали не тільки учні, вчителі, але й батьки, які також брали активну участь у заходах і намагалися спілкуватися з дітьми іноземною мовою як під час роботи табору так і вдома.

Версія для друку