Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Лугинська гімназія – серед 5 шкіл-учасників всеукраїнського проекту «Міністерство кліматичної магії»

07 Квітня 2017 • 07:42

Кіл-сть переглядів: 814

Учні Лугинської гімназії імені В. П. Фількова сьогодні, 7 квітня, завершують навчання на 3-денному тренінгу у рамках всеукраїнського проекту «Міністерство кліматичної магії» за підтримки Європейського Союзу.

 

Для участі в проекті було обрано 5 шкіл зі всієї України. Житомирщину представляє Лугинська гімназія. Основним критерієм стали результати всеукраїнської програми SPARE ENERGY HUB з раціонального використання ресурсів та енергії, у якому взяли участь 25 учителів із різних регіонів. Педагоги, які були найактивніші, отримали можливість взяти участь у «Міністерстві кліматичної магії» разом зі своїми учнями та втілити проект, який допоможе вирішити екологічні проблеми міста.

 

Тренери з громадської організації «Світ Освіт» розповідають лугинським школярам про зміну клімату, проектний менеджмент та лідерство. Участь у проекті беруть 25 учнів 6-10 класів.

 

Метою тренерів є розвинути культуру кліматичного молодіжного лідерства, заохотити юне покоління втілювати власні проекти з теми зміни клімату, а також створювати акції і флешмоби.

 

Перший день тренінгу присвячений зміні клімату, другий – лідерству та роботі в команді, а третій – проектному менеджменту. Тренінг передбачає не лише генерування ідей учнями, а й пошук коштів для своїх проектів, залучаючи бізнес, посадовців та депутатів.

 

До кінця квітня шкільні команди втілять по одній кампанії з протидії зміні клімату у своїх містах. 

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

Версія для друку