Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

30 екіпажів візьмуть участь в авторалі «Столиця» на Житомирщині

04 Липня 2018 • 15:18

Кіл-сть переглядів: 486

раліВже цієї неділі, 8 липня, на Житомирщині відбудеться ІІІ етап Чемпіонату України з авторалі «Ралі Столиця». Урочисте відкриття змагання відбудеться в м. Київ на Хрещатику 7 липня. Закриття Чемпіонату та нагородження переможців  8 липня о 20:00 год. в Палаці культури «Титан» смт. Іршанськ.

 

 

 

Організаторами ралі є Київський МіськАвтоКлуб. Президент автоклубу Сергій Малик розповів:

 

 

«Ралі «Столиця» вже давно має статус наймасовішого автозмагання і цього року ми  повернулося на Житомирщину. Останній раз ралі проходило в області десять років тому. Хоч перерва була вагома, але ми відмічаємо, що для проведення Чемпіонату наявні всі умови. До того ж, участь в Чемпіонаті візьме більше 30 екіпажів з усієї України».

 

 

Підтримку в організації ралі надає управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОДА.

 

 

Ралі проходитиме в Хорошівському районі за маршрутом: смт. Іршанськ, селища Старіки, Десятини, Полянка, Мелені та Шершні. Загалом учасники мають подолати 118 км швидкісних ділянок.

 

 

Всі, хто виявлять бажання поспостерігати за ралі, зможуть це зробити на спеціальній ділянці, де буде обмежено рух усіх видів транспорту. Контроль за спеціальною ділянкою будуть вести співробітники поліції та маршали гонки.

 

 

Увага! Організатори ралі попереджають про небезпеку для глядачів та просять дотримуватись зразкової поведінки.

 

 

Прилеглі дороги буде перекрито для руху транспорту, відповідно до програми проведення ралі. Громадський транспорт  ходитиме у перервах між заїздами.

 

 

Довідково. Чемпіонат України з ралі – це класичне ралі, що передбачає змагання екіпажів, на дорогах загального користування, перекритих для громадського транспорту та людей, на час проведення перегонів.

 

 

Змагання «Столиця» відбувається з 1999 року. 

 

Версія для друку