Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Цьогоріч на Житомирщині укладено 977 договорів між навчальними закладами та 803 підприємствами на підготовку робітничих кадрів

04 Липня 2018 • 14:42

Кіл-сть переглядів: 265

На Житомирщині щороку формується регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів. Для того аби молоді спеціалісти після закінчення навчання могли знайти роботу, а підприємства отримали кваліфіковані кадри, і головне ті, яких їм не вистачає.

 

Так для визначення реальної потреби підприємств області у кваліфікованих кадрах департаментом агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації сформовано зведену інформацію про потребу у робітничих кадрах на 2018-2020 роки у розрізі підприємств та професій.

 

З метою формування обґрунтованих обсягів регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів управлінням освіти і науки облдержадміністрації, закладами професійної (професійно-технічної) освіти проведено аналіз регіональних програм. За результатами у цьому році укладено 977 договорів між навчальними закладами та 803 підприємствами на підготовку робітничих кадрів на підготовку 3,4 тис. робітників (1,9 тис. – для потреб області, 1,5 тис.– для м.Житомира).

 

Нагадаємо, що у 2017 році в області запроваджено новий Порядок формування регіонального замовлення на підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців та робітничих кадрів, затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації від 28.02.2017 № 70.

Версія для друку