Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі стартувала акція «Проти ДІЯ торгівлі людьми»

30 Липня 2018 • 10:03

Кіл-сть переглядів: 406

Сьогодні, 30 липня, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми у Житомирі на вул. Михайлівській жителі та гості міста мають змогу долучитися до акції під назвою «Проти ДІЯ торгівлі людьми». В рамках заходу будуть демонструватися соціальні ролики та пройде квест «ЛАБІРИНТ МОЖЛИВОСТЕЙ».

 

 

На відкритті акції були присутні директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської ОДА Юрій Прокопець, т.в.о. начальника служби у справах дітей Житомирської ОДА Наталія Пилипчук, директор обласного центру зайнятості Галина Корінна.

 

 

«Сьогодні ми проводимо захід з метою привернення уваги громадськості до небезпечного явища – торгівлі людьми. Ми всі маємо розуміти, що таке «торгівля людьми» і як захистити себе, своїх близьких. За статистичними даними, близько 40 відсотків тих, хто виїздить за кордон, не працевлаштовані офіційно, і саме вони стоять на перших позиціях у зоні ризику. Тому сьогодні ми хочемо показати, та як вберегтися від рабства», – наголосив Юрій Прокопець.

 

 

Розпочалась подія із запуску повітряних кульок та соціальної вистави про долю тих, хто нелегально виїздить на заробіток закордон та про їх родини.

 

 

Загалом акція «Проти ДІЯ торгівлі людьми» триватиме до 14:00 год.

 

 

Організаторами акції є департамент праці, соціальної та сімейної політики Житомирської ОДА, служба у справах дітей Житомирської ОДА, Житомирський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ГО «Житомирський інформаційно-консультативний центр».

 

 

Довідково. Щороку, починаючи з 2014 року, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно протидіяти цьому злочину.

 

 

 

Версія для друку