Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Люди з інвалідністю мають колосальну жагу до життя і праці, вони не здаються перед викликами сьогодення, — Віталій Бунечко

01 Грудня 2022 • 12:44

Кіл-сть переглядів: 351

Сьогодні, 01 грудня, у Житомирі пройшли урочистості з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.

 

До урочистого заходу долучилися начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, директор Департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Грищук, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, Представник Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській ОВА Неля Ковалюк та громадськість.

 

«Переконаний, що інвалідність у жодному разі не стає для людини вироком. Це тільки привід переосмислити власне життя, його цінності, знайти в собі сили та незламний сталевий стрижень і почати жити по-новому», — зазначив Віталій Бунечко.

 

Начальник Житомирської ОВА також підкреслив, що війна не зробила життя простішим, але є те, чого підступний ворог не зміг перебачити. Сила духу українців, вміння гуртуватися та допомагати один одному. І зараз уся країна живе за цими принципами.

 

«Можу впевнено сказати, що люди з інвалідністю ніколи не залишаться сам на сам зі своїми проблемами. Ми навчилися набагато краще відчувати та допомагати тим, хто цього потребує. Ми розуміємо одне одного та стоїмо на рівних. Держава, органи влади, волонтери викладаються на повну для того, щоб надати необхідну допомогу кожному», — додав Віталій Бунечко.

 

Начальник Житомирської ОВА зауважив, що об’єднання людей з інвалідністю – це перші на Житомирщині, хто не залишився осторонь і продовжують допомагати нашим Збройним Силам та вимушеним переселенцям. Вони одними з перших почали відвантажувати гуманітарну допомогу на передову, готувати смачні страви для тероборонців. Зараз – в’яжуть теплі речі для воїнів, шиють військову уніформу, виготовляють окопні свічки, обереги, плетуть маскувальні сітки.

 

«Висловлюю щиру вдячність громадським організаціям, об’єднанням, благодійникам і всім, хто за покликом серця присвятив себе служінню й допомозі українцям з інвалідністю. Найтепліші слова усім, на долю яких випали такі нелегкі випробування. Зичу вам міцного здоров’я, родинного затишку, витримки та беззаперечно – Перемоги над ворогами», — підсумував Віталій Бунечко.

 

Нагадаємо, що Віталій Бунечко долучився до передачі сучасної мобільної лабораторії Житомирському обласному центру контролю та профілактики хвороб.

 

Версія для друку