Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Людям з особливими потребами – особлива увага. ФОТО

03 Грудня 2015 • 14:03

Кіл-сть переглядів: 796

Сьогодні, у рамках Міжнародного дня інвалідів, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута разом із заступником начальника управління соціального захисту населення департаменту праці та соцзахисту ОДА Анатолієм Д’яченком відвідали Тетерівський дитячий будинок-інтернат.

 

Директор інтернату Олег Гончаров показав умови перебування вихованців, розповів про їхнє навчання та різноманітні гуртки.

 

Загалом у будинку-інтернаті навчаються та проживають діти від 6 до 18 років та молодь до 35 років з вадами фізичного, розумового розвитку та психічними розладами. Крім виховання та реабілітації, учнів готують до самостійного життя та трудової діяльності. Вони займаються у різноманітних гуртках, серед яких лозоплетіння, вишивка, вироби з бісеру, в’язання, макраме, спорт та інші, а старші також працюють у підсобному господарстві.

 

Ярослав Лагута звернувся до учнів і педагогічного колективу та зазначив: «Сьогодні, відвідавши ваш заклад, я був по справжньому вражений тими витворами мистецтва, які ви створюєте. Бажаю вам міцного здоров’я, терпіння та успіхів у вашій роботі. Плекайте доброту у своїх серцях та будьте толерантними один до одного».

 

З нагоди Міжнародного дня інвалідів вихованці та педагоги будинку-інтернату провели концерт, а керівництво закладу нагородило грамотами своїх найактивніших учнів.

Версія для друку