Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Понад 300 представників творчої інтелігенції Житомирщини підписали звернення для продовження реформ

21 Лютого 2019 • 13:13

Кіл-сть переглядів: 326

На Житомирщині понад 300 представників творчої інтелігенції – письменники, актори, артисти, художники, музиканти – підписали звернення для продовження реформ в Україні, які розпочав Президент.

 

Про таке рішення заявили культурні діячі Житомирщини сьогодні, 21 лютого.

 

За словами начальника управління культури та туризму ОДА Тетяни Парфентієвої, за минулі 4 роки відбулось чимало визначних подій у духовному та культурному житті Житомирщини:

  • відкриття відреставрованого театру у м. Бердичів;
  • відновлення будинку культури у м. Малин;
  • розроблені 3 концепт-дизайни для оновлення Житомирського музично-драматичного театру ім. І.Кочерги, Музею природи та історії, Лялькового театру;
  • відкриття меморіальних дошок для амбасадорів та історичних постатей області – Олега Ольжича та Миколи Сціборського;
  • проведені десятки музичних фестивалів;
  • створений Обласний туристично-інформаційний центр, який розкриває туристичний потенціал Житомирщини.

Підтримала цю позицію і директор Житомирського театру музично-драматичного театру Наталія Ростова: «Цьогоріч ми проводимо 75 театральний сезон, а будівлі театру уже 55 років. І лише нещодавно був розроблений проект реконструкції приміщення, за яким цьогоріч планують розпочати будівельні роботи».

 

У свою чергу керівник Житомирської філармонії ім. с. Ріхтера Тетяна Руденька підкреслила, що саме завдяки безвізу талановитим артистам значно простіше брати участь у міжнародних конкурсах та фестивалях.

 

«Ми, представники творчої інтелігенції, звертаємось до національно свідомих, патріотично налаштованих українців, від яких залежить духовна, територіальна та економічна незалежність нашої України. Настав час скласти іспит на національну зрілість і дати відповідь на питання, яке у всі часи, у всі віки було актуальним: Хто ми є? Куди йдемо? Отож тримаймо руку на пульсі держави. Невже марним виявився шлях Європейського вибору, мобілізації нації у зв’язку з агресією Путіна на сході, регенерація армії, прагнення убезпечити себе в НАТО, найуспішніша реформа децентралізації, щойно прийнятий Закон про нову українську школу, наша духовна незалежність – Томос, угода про асоціацію – безвіз. Це далеко не всі реальні справи останніх часів. Попереду ще багато справ!», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що нещодавно 50 голів ОТГ Житомирщини підписали звернення до Президента на підтримку реформи децентралізації.

 

1

 

1

 

2

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

Версія для друку