Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Реформування Центру екстреної допомоги області у 2019 році – нові автомобілі, додаткові бригади, диспетчерська

01 Лютого 2019 • 07:57

Кіл-сть переглядів: 201

У 2019 році розпочнеться реформування та зміцнення матеріально-технічної бази Центру екстреної медичної допомоги Житомирщини. Це необхідно для того, аби жителі оперативно та якісно отримували невідкладну допомогу у разі необхідності.

 

На цьому акцентував начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик під час інтерв’ю.

 

«Одне із найважливіших сьогодні питань – реформування та зміцнення матеріально-технічної бази центру екстреної медичної допомоги в області. І автомобілі, і оснащення, і штати потребують оновлення, адже люди повинні отримувати високоякісну невідкладну допомогу. Це буде єдиний центр екстреної допомоги Житомирщини. Наразі працює 105 виїзних бригад в області – 85 фельдшерських, 16 лікарських і 4 спеціалізованих. На 88% бригади укомплектовані лікарями і загалом працює 1398 осіб. Але цього недостатньо для Житомирської області. Потрібні як мінімум ще 17 бригад», – зазначив начальник управління.

 

За словами Миколи Суслика, цього року з обласного бюджету вже виділено 2,5 млн грн, з державного запланована субвенція у розмірі 12 млн грн на створення єдиної диспетчерської служби.

 

«Наразі проводяться роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації. І є всі можливості для того, аби служба запрацювала цього року. Це дозволить покращити роботу, скоординувати бригади і відсіяти близько 10 % викликів, які є непрофільними», – підкреслив він.

 

Начальник управління додав, що цього року планують закупити як мінімум 2 автомобілі швидкої допомоги. Є попередні домовленості про ще 2 автомобілі, які отримає Житомирщина за рахунок благодійної допомоги. А також забезпечення медикаментами та збільшення заробітної плати працівникам Центру екстреної медичної допомоги.

 

Нагадаємо, що Микола Суслик назвав основні медичні проекти на 2019 рік, розповів, де впроваджують телемедицину, та які послуги отримують жителі області, які підписали декларації із лікарями.

Версія для друку