Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Жителі Житомирщини можуть взяти “молодіжний” кредит на житло

14 Лютого 2019 • 12:09

Кіл-сть переглядів: 206

1Молоді сім’ї Житомирщини та громадяни до 36 років можуть отримати власне житло завдяки «молодіжному» кредиту.

 

Про це інформує Житомирське регіональне управління Держмолодьжитла.

 

Управління розпочинає роботу за оновленою Постановою № 488 від 11 травня 2011 р. (зі змінами № 1090 від 18.12.2018 р.), відповідно до якої право на отримання кредиту мають:

  • молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни, віком до 36 років;
  • перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов;
  • у яких відсутнє у власності житло;
  • мають у власності житлову площу не менше 13,65 м2 (без урахування житла, що знаходиться на тимчасово окупованій території);
  • Залишок середньомісячного доходу сім’ї (громадянина) за умови сплати щомісячного платежу за кредитом, не менше 3-кратногопрожитковогомінімуму (на кожного працюючого члена сім’ї).

Основні умови кредитування:

 

Кредит надається на будівництво житла (квартири в багатоповерхових будинках) терміном до 20 років, але не більше ніж до досягнення позичальником пенсійного віку.

 

Розмір кредиту житла визначається виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім’ї та додатково 10,5 кв. метрів на сім’ю.

 

У разі коли вартість житла, яку пропонує забудовник, перевищує нормативну вартість за 1 кв. метр або якщо у позичальника є різниця між нормативною площею квартири та фактичною площею позичальник сплачує різницю разом з першим внеском.

 

Відсоткова ставка за користування кредитом встановлюється у розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на момент прийняття рішення про надання кредиту (на сьогодні 18%). Ставка є фіксованою. Не підлягає перегляду протягом всього періоду кредитування. Дострокове погашення кредиту можливе, не тягне за собою штрафні санкції.

 

На сьогодні за такою відсотковою ставкою кредит на житло в Україні не може запропонувати жоден банк. Тому для молодих сімей саме цей механізм кредитування може допомогти вирішити житлові питання.

 

За детальною консультацією звертайтеся за адресою Житомирського регіонального управління Держмолодьжитла м. Житомир, вул. Леха Качинського, 12а (5 поверх) Тел. 0412-42-25-12, з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 13.00 та з 14.00 до 16.00.

Версія для друку