Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

2 лютого у Житомирі стартують регіональні навчання Всеукраїнського курсу з тактичної медицини

01 Лютого 2015 • 15:26

Кіл-сть переглядів: 877

2 лютого о 9.00 у місті Житомирі за адресою Проспект Миру 22 на базі Житомирського військового інституту державного університету телекомунікацій народний депутат, радник Президента та громадський діяч Ольга Богомолець презентує курси підготовки для військових курсантів з надання медичної допомоги в екстремальних ситуаціях, зокрема під час поранень на полі бою.
Навчання проводяться в рамках проекту Світового Конґресу Українців – “Захист патріотів”. Загалом триденні курси бійця-рятувальника будуть проведені для курсантів вищих військових навчальних закладів у різних містах України. Фахівці команди «Захисту патріотів» у найближчий місяць планують навчити приблизно півтори тисячі майбутніх офіцерів.
Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець є ініціатором роботи даного проекту в Україні. Організатори курсу переконані, правильне навчання курсу бійця-рятувальника, та покращені аптечки першої допомоги IFAK, допоможуть врятувати багато життів.
Представники ЗМІ зможуть на власні очі побачити елементи курсу Бійця-рятувальника, в рамках якого курсанти отримають практичні навички із зупинки втрати крові, розблокування дихальних шляхів, рятування від пневмотораксу, і методів належного евакуювання поранених. Окрему увагу приділяють навчанню вояків щодо надання допомоги з використанням будь-яких матеріалів, котрі є в їхньому розпорядженні. Навчання проводитимуть сертифіковані інструктори НАТО і навчені українські спеціалісти з військової тактичної допомоги у бою та сертифіковані інструктори, які навчають солдатів наданню першої допомоги у бою і військових медиків догоспітальній допомозі, що розроблена спеціально для військовослужбовців. Курси, що стартували в Україні у січні є ідентичними до тих, які проходять солдати країн НАТО і США.
Ініціатива СКУ «Захист Патріотів» надає професійну, спеціалізовану підготовку і спорядження для українських військових, як один з компонентів загальної програми модернізації Збройних сил України. Кожен навчальний курс – це шанс вберегти наших героїв-бійців, які повинні жити і перемагати!
Збір представників засобів масової інформації о 08.45 2 лютого 2015 року біля центрального входу в Житомирський військовий інститут ( Проспект Миру 22), вхід на територію при наявності паспорта

 Прес-служба облдержадміністрації
Версія для друку