Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Майже 140 працівників медичної сфери Житомирщини взяли участь у науково-практичних конференціях «Актуальні питання імунопрофілактики»

05 Березня 2024 • 15:33

Кіл-сть переглядів: 129

Про це інформує Центр громадського здоров’я МОЗ України.

 

Так, з 06 по 20 лютого 2024 року регіональні команди громадської спілки «Коаліція за вакцинацію» провели 8 науково-практичних конференцій щодо імунопрофілактики. Заходи відбулися у Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Тернопільській, Чернігівській та Чернівецькій областях, проте до них долучалися фахівці й з інших регіонів України.

 

Учасники науково-практичних конференцій дізналися про:

 

  • рутинні та рекомендовані щеплення;
  • зміни управління регіональними програмами імунізації;
  • основні інструменти НСЗУ та Меддати;
  • алгоритм перерозподілу вакцин в межах області та постачання рекомендованих вакцин на національному рівні та рівні громад;
  • ефективні комунікації з питань вакцинації;
  • регіональний досвід у боротьбі з інфекціями шляхом вакцинації;
  • успішні практики ЦПМСД;
  • ефективні підходи у плануванні профілактичних кампаній тощо.

 

За результатами конференцій відбувалось тестування слухачів в якості підсумкового контролю набутих знань та компетентностей. У вебінарах та підсумкових тестуваннях взяли участь 1235 осіб, з яких 138 — з Житомирської області.

 

Загалом, мінімальний бар’єр по кількості правильних відповідей подолали 86,23%, що становить 119 осіб від загальної кількості.

 

Команда ГС «Коаліція за вакцинацію» виклала записи всіх восьми конференцій у відкритий доступ, щоб кожен, хто прагне актуалізувати та поглибити свої знання щодо імунопрофілактики, міг це зробити безоплатно і в будь-який час.

 

Записи доступні за посиланням: www.youtube.com/@vaccineorgua

 

Науково-практичні конференції проводила громадська спілка «Коаліція за вакцинацію» в межах проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який впроваджує організація «Пакт» на підтримку Міністерства охорони здоровʼя України та Центру громадського здоров’я України.

Версія для друку