Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Майже половина аптек області беруть участь у програмі «Доступні ліки»

06 Березня 2018 • 11:48

Кіл-сть переглядів: 666

На Житомирщині 308 аптек беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки» – а це майже половина від усієї кількості аптечних закладів області.

 

На цьому наголосив заступник голови ОДА Ярослав Лагута сьогодні, 6 березня, під час селекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

 

«На Житомирщині урядова програма «Доступні ліки» досить популярна. Майже половина аптек області – 308 із 660 закладів – беруть участь у програмі. Станом на сьогодні жителі області вже отримали ліки за 99,1 тис. рецептів, аптекам відшкодували 3 млн 860,8  тис. грн, що становить 12,1%  від загальної суми, яка передбачена Житомирщині», – зазначив Ярослав Лагута.

 

За інформацією управління охорони здоров’я ОДА, станом на 6 березня 56,4 тис. пацієнтів звернулися та отримали 126,1 тис. рецептів. В аптеках жителі області вже отоварили 99,1 тис. рецептів – 78,6 % від загальної кількості виписаних.

 

Сума, яку вже відшкодували аптекам складає 3 млн 860,8  тис. грн – 12,1 % від загальної суми у розмірі 31 млн 967,5 тис. грн, яка передбачена Житомирській області. Середня вартість рецепту становить близько 38,9 грн.

 

Під час селектору Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко нагадав, що згідно з постановами Кабінету Міністрів України, відшкодування коштів аптекам відбувається двічі протягом місяця. А також доручив посилити інформування громадян про можливості програми «Доступні ліки» та продовжити роботу щодо залучення до реалізації програми нових аптек.

 

Нагадаємо, що ліки надаються безкоштовно або з незначною доплатою пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.

 

До нового Реєстру лікарських засобів додано ще 2 діючі речовини для лікування серцево-судинних захворювань та діабету ІІ типу — лозартан та глібенкламід. Загалом Реєстр містить 23 міжнародні непатентовані назви та 239 препаратів. Із препаратами, які можна отримати за програмою «Доступні ліки» можна ознайомитись ТУТ.

 

Довідково: У 2017 році Житомирська область на реалізацію програми реімбурсації ліків отримала державну субвенцію у розмірі 22,4 млн грн, з яких на відшкодування лікарських засобів використали 19 млн 253,81 тис. грн. У програмі взяли участь 254 аптеки області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку