Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Максимум спільних зусиль для вирішення проблем ЖКГ області

20 Січня 2016 • 15:02

Кіл-сть переглядів: 657

Під головуванням керівника області Сергія Машковського 20 січня відбулась нарада щодо забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2015/2016 років.

 

Стан розрахунків комунальних підприємств області за спожиті енергоносії та населення за житлово-комунальні послуги та затвердження інвестиційних програм теплопостачальних та водопровідно-каналізаційних підприємства області на 2016 рік – основні теми засідання.

 

За участю першого заступника голови ОДА Геннадія Дмитренка, заступника директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Геннадія Забродського, керівників комунальних житлово-комунальних підприємств, керівників районів та міст області активно обговорювались ці та інші проблемні питання галузі.

 

Сергій Машковський наголосив, що опалювальний сезон 2015/2016 року проходить без ускладнень, в штатному режимі працюють усі 936 котелень області. Проте є проблеми, на які керівникам комунальних підприємств ЖКГ потрібно звернути особливу увагу. Зокрема, це посилення роботи щодо приведення тарифів до собівартості, активізація претензійно-позовної роботи та укладання договорів по реструктуризації існуючих боргів населення. Адже рівень розрахунків підприємств за спожитий природний газ складає 72%.

 

За інформацією департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації, протягом 2015 року підприємствами комунальної теплоенергетики області спожито 101,7 млн куб. м природного газу, вартістю 340,3 млн грн. В оплату за газ надійшло лише 240,2 млн грн. Заборгованість за 2015 рік становить 100,1 млн грн.

 

«Ми повинні всі разом працювати і показати позитивний результат у вирішенні проблем із заборгованістю населення за надання житлово-комунальних послуг. Я буду вимагати, щоб кожен з керівників комунальних підприємств Житомирщини виконував свої функції. Це ваша персональна відповідальність – забезпечити належні розрахунки за спожиті енергоносії підприємствами ЖКГ», – наголосив Сергій Машковський.

 

Проблемним все ще залишається оснащення багатоквартирних житлових будинків побудинковими приладами обліку теплової енергії. В Житомирській області лічильниками тепла оснащено 20,3% із загальної кількості будинків.

 

Побудинкові лічильники теплової енергії передбачено встановлювати за рахунок складової тарифу відповідно до затвердженої інвестиційної програми підприємства. Тому в I кварталі цього року комунальні підприємства ЖКГ мають затвердити всі інвестиційні програми на 2016 рік в Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

За підсумками наради в кожному районі та місті області буде здійснюватись щоденний моніторинг стану розрахунку населення за надані послуги ЖКГ.

Версія для друку