Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Машковський зустрівся з Міністром аграрної політики та продовольства України

27 Січня 2015 • 14:15

Кіл-сть переглядів: 592

22 січня, у День Соборності України, до Житомирської області завітав Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко. Високопосадовець зустрівся з головою облдержадміністрації Сергієм Машковським та його заступниками, головою обласної ради Віталієм Французом, директором департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Миколою Дідківським та народним депутатом України Бориславом Розенблатом.

 

Керівник Житомирщини Сергій Машковський у розмові з Міністром наголосив на необхідності врегулювання на законодавчому рівні основних аграрних питань.

 

«Я щиро радий вітати Вас на Житомирщині, області з розвинутим агропромисловим комплексом. Звичайно, ми маємо і проблемні питання у цій сфері, – сказав Сергій Машковський. – Це і необхідність врегулювання на законодавчому рівні механізму реєстрації договорів орендної плати невитребуваних земельних паїв, розвиток особистих селянських господарств. Сьогодні майже 80% тваринницької продукції виробляється в таких господарствах, однак вони зіткнулися із проблемою реалізації її надлишків. Самостійно адаптуватися до умов аграрного ринку їм наразі складно».

 

Одним із питань, що потребує врегулювання на державному рівні, голова облдержадміністрації назвав і проведення реєстрації юридичних осіб агрохолдингів за місцем ведення господарської діяльності. Адже в регіоні понад 30 інвестиційних компаній функціонує без реєстрації юридичної особи. Відповідно, не сплачуються податки за місцем здійснення виробничої діяльності та не надається підтримка на розвиток соціальної сфери села.

 

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко подякував Сергію Машковському за прийом та охарактеризував основні напрямки агропромислової галузі. За словами Міністра, Україна відома у світі не лише як країна, що захищає свою територію від агресора, а й як держава, що займає лідируючі позиції у вирощуванні та продажі зернових культур.

 

«Сьогодні з нами хочуть співпрацювати китайські компанії, адже родючість українських грунтів приваблює багатьох іноземних інвесторів», зазначив Олексій Павленко.

 

У рамках одноденної робочої поїздки Олексій Павленко зустрінеться з професорсько-викладацьким колективом та студентами Житомирського національного агроекологічного університету. Потім разом зі студентською молоддю візьме участь в урочистій ході «Ланцюг єдності», присвяченій Дню Соборності України.

 

Окрім цього, Міністр аграрної політики та продовольства України відвідає сільськогосподарські підприємства у Новоград-Волинському та Баранівському районах.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку