Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Міністерство культури та інформаційної політики України запрошує до участі у Всеукраїнському флешмобі «Моя Конституція»

25 Червня 2021 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 215

З нагоди відзначення у 2021 році 25-ї річниці Конституції України Міністерство культури та інформаційної політики України закликає взяти участь у Всеукраїнському флешмобі «Моя Конституція».

 

Ідея флешмобу скерована на краще ознайомлення українців з Конституцією України, адже соціальні опитування свідчать, що, на жаль, лише 10 % українців читали Конституцію своєї країни.

 

Учасникам пропонується записати відео, де вони читають обрану статтю із Конституції України, яка особливо їм відгукується, та опублікувати пост в соціальних мережах, передаючи естафету наступному користувачеві.

 

Довідково. Цьогоріч Україна відзначає 25 річницю від дня прийняття основного закону України — Конституція України. Цей документ, після Акту про проголошення незалежності України, став другим наріжним каменем у будівництві української демократії. Після дебатів тривалістю майже 24 години, 28 червня 1996 о 9 годині 18 хвилин року Верховна Рада таки ухвалила Конституцію України.

 

Основний закон України складається з 161-ї статті.  Конституція  говорить  про права і свободи українців, про повагу та гідність, недоторканість житла і право на свободу думки та слова, територіальну цілісність та недоторканність існуючих кордонів, про невід’ємне право на життя кожної людини в Україні і багато чого іншого, що притаманно конституціям виключно демократичних суспільств.

 

Нагадуємо, що з нагоди 25-ї річниці Конституції України 28 червня у Житомирі проходитиме ряд святкових заходів, з ПРОГРАМОЮ яких можна ознайомитися ТУТ.

 

Версія для друку