Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Міністерство підтримає малий та середній бізнес через розвиток нішевої продукції,– Тарас Кутовий

29 Серпня 2016 • 06:40

Кіл-сть переглядів: 512

1Одним з головних напрямків для міністерства сьогодні є розвиток малого та середнього фермерства. 

 

Про це повідомив Тарас Кутовий, Міністр аграрної політики та продовольства України на відкритті Всеукраїнського фестивалю льону: «Пріоритетом сьогодні, який визначений міністерством та підтримується Урядом – є підтримка малого та середнього бізнесу. Вони можуть бути успішними, прибутковими та конкурентоздатними, саме завдяки розвитку виробництва нішевої продукції».

 

Міністр навів у приклад організатора фестивалю льону, фермера Ірину Костюшко, яка досягла рівня великого агрохолдингу, завдяки виробництву нішевої продукції, а саме льону: «Ірина Костюшко починала свій бізнес на 200 га. Вона ніколи не перемогла би жодного холдингу, та не стала конкурентоздатною на ринку, якщо не стала надалі розвивати свій бізнес, якщо б не почала розвивати свій бізнес з нішевої продукції», – підкреслив Тарас Кутовий.

 

Він також додав, що зараз визначається обсяг підтримки в держаному бюджеті на малих та середніх фермерів: «Міністерство пропонує визначити на наступний рік, щоб кількість державної підтримки склала 1% від валового виробництва сільськогосподарської продукції, це трошки більше ніж 5 млрд грн», що, на його думку, є гарним поштовхом для розвитку малого та середнього фермера.

 

Нагадаємо, що 27 серпня у с. Стремигород Коростенського району пройшов Всеукраїнський фестиваль льону.

Версія для друку