Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Міністерство цифрової трансформації України: відтепер перевірити свою цифрову грамотність можуть і українські вчителі

30 Червня 2021 • 11:21

Кіл-сть переглядів: 314

20 травня Мінцифри опублікувало Цифрограм для вчителів. Тестування з цифрової грамотності розроблене Академією цифрового розвитку та експертами Міністерства освіти і науки України на основі рамки професійних компетенцій для вчителів, яка розроблена експертами на виконання наказу МОН України № 38 від 15 січня 2019 року. Цифрограм для вчителів, на відміну від експертами цифрограмів для громадян, матиме максимальний бал у 63 бали та містить 21 професійну цифрову компетенцію і 5 сфер.

 

Перевірка цифрової грамотності українців стала можливою завдяки Національній концепції розвитку цифрових компетентностей до 2025 року, яка затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України № 167-р.

 

Концепція окреслює виклики стосовно розвитку цифрових компетентностей в українському суспільстві, визначає шляхи їх подолання та очікувані результати від її впровадження, закладає підґрунтя для створення національної стратегії та стратегічного плану дій щодо розвитку цифрових компетентностей у суспільстві.

 

Аби пройти тестування на цифрову грамотність для вчителів, потрібно зайти на вебпортал «Дія», перейти до розділу «Цифрограм для вчителів», авторизуватися та почати тестування.

 

Нагадаємо, що Мінцифра запустила Цифрограм для медичних працівників.

 

Раніше Мінцифри запустили національний тест на цифрову грамотність для державних службовців.

Версія для друку