Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Міністр молоді та спорту відвідав військовий вишкіл учасників «Джура-Десантник» на Житомирщині. ФОТО

17 Травня 2018 • 12:33

Кіл-сть переглядів: 299

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов відвідав практичний військовий вишкіл у рамках патріотичної гри «Джура-Десантник» на Житомирщині.

 

У рамках робочої поїздки на Житомирщину сьогодні, 17 травня, Ігор Жданов разом з головою облдержадміністрації Ігорем Гундичем оглянули, як проходять практичні заняття та навчання молоді на військовому полігоні.

 

«Дуже важливо, що такі заходи та вишколи, як «Джура-Десантник», єднають молодь з різних областей країни. Виховують їх в дусі патріотизму, шанування національних героїв України минулого та сучасності. Щоб отримати право на участь у грі, команди повинні виконати кілька завдань. Зокрема, підготувати презентацію про видатних військовослужбовців Армії УНР та селянських антибільшовицьких повстань 1919-1930-х років. А ще – це гарна нагода для молоді ознайомитися з військовою справою на практиці», – наголосив Міністр.

 

Цьогоріч у грі беруть участь 19 збірних команд з різних областей України. Навчання та практичні завдання учасники виконують на базі Житомирського військового інституту імені С.П.Корольова та 199-го навчального центру ВДВ.

 

Нагадаємо, військово-патріотична гра «Джура» стартувала у Житомирі 15 травня.

Версія для друку