Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Мінрегіон не допустив дострокового припинення опалювального сезону в Україні, – Геннадій Зубко

25 Лютого 2016 • 12:06

Кіл-сть переглядів: 800

Уряд ухвалив розроблену Мінрегіоном постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки», зміни до якої свого часу були внесені НАК «Нафтогаз України».

 

«Ми провели важкі переговори з НАК «Нафтогаз України», Міненерговугілля, НКРЕКП, Мінфіном по продовженню дії  граничного мінімально необхідного рівня відрахування коштів на рахунки теплопостачальних підприємств, що забезпечить їх мінімальну потребу необхідну для виробництва теплової енергії та подачі тепла», – сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

 

Урядовець наголосив, що відповідні зміни погоджені із Міжнародним валютним фондом. Термін їх дії – січень-жовтень 2016 року та  січень-лютий 2017 року.

 

Геннадій Зубко зазначив, що за чинним алгоритмом вже у березні всі гроші перераховуватимуться постачальникам газу та тепловики фактично перестануть отримувати кошти за свої послуги. Україна опинилася на межі припинення опалювального сезону вже в березні.

 

«Вирішення цього питання Урядом позбавило Україну загрози дострокового припинення опалювального сезону», – сказав Геннадій Зубко.

Версія для друку