Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Мінрегіон презентував геопортал «Адміністративно-територіальний устрій України»

01 Березня 2016 • 13:37

Кіл-сть переглядів: 1 562

1Під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка сьогодні, 1 березня, відбулось перше засідання Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку.

 

На заході був присутній перший заступник Житомирської ОДА Геннадій Дмитренко.

 

Розпочалось засідання з визначення Генеральної схеми планування території України та презентації геопорталу «Адміністративно-територіальний устрій України».

 

«Генеральна схема планування території України має стати маршрутною картою для визначення напрямку розвитку кожного окремого регіону. Визначаючи власні пріоритети області повинні враховувати загальнодержавні пріоритети», – наголосив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

 

Також Геннадій Зубко підкреслив, що дуже важливо не лише сформувати стратегію розвитку регіону, а й мати конкретний план її покрокової реалізації з визначенням відповідальних за кожен пункт цього плану і термінів виконання.

 

Мінрегіон фактично є координаційним центром по впровадженню реформи децентралізації та регіонального розвитку. Створено Центральний офіс реформ, який буде надавати всю необхідну допомогу місцевим органам влади по впровадженню проектів розвитку.

 

Геопортал «Адміністративно-територіальний устрій України» охопить базу даних про сучасний стан та перспективний план адміністративно-територіального устрою нашої держави.

 

Фактично, відтепер усі відомості про адмінтерустрій України зведені на одному інформаційному ресурсі. Це інформація про адміністративно-територіальні одиниці, топографію, населені пункти, автошляхи та залізниці, законодавчі дані про зміни адмінтерустрою, перспективні плани формування територій громад, бюджетні паспорти громад, дані про об’єднані територіальні громади, кількісні показники по навчальних закладах чи інших соціальних об’єктах, бюджету, розміру дотацій або субвенції тощо.

 

Довідково. Геопортал розроблений ДП «Науково-дослідний інститут геодезії і картографії» за дорученням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, за участі Мінрегіону та за сприяння швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

 

При створенні геопорталу «Адміністративно-територіальний устрій України» був врахований міжнародний досвід реалізації геоінформаційних порталів, відбулася інтеграція всіх даних адміністративно-територіального устрою на картографічну основу відповідно до усіх міжнародних стандартів. Геопортал передбачає проведення актуалізації та моніторингу змін адмінтерустрою України та працює двома мовами – українською та англійською.

 

1

 

1

Версія для друку