Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

МІП та Укрінформ запустили новий проект про Крим

19 Травня 2016 • 10:23

Кіл-сть переглядів: 666

18 травня на сайті Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» за сприяння Міністерства інформаційної політики України стартує новий інформаційний проект – рубрика «Крим».

 

Мета проекту – розширити рамки інформування українських громадян і всієї світової громадськості про ситуацію в Криму, який сьогодні перебуває під російською окупацією. Проект «Укрінформ – Крим» покликаний показати, які кроки робить влада для повернення Криму в Україну, для його інформаційної реінтеграції.

 

Окрім цього, даний інформаційний продукт призначений і для тих українських громадян, які живуть нині в Криму і потерпають від репресій окупанта. Їм сьогодні необхідна підтримка та солідарність України.

 

Саме тому дуже символічним є факт, що «Укрінформ – Крим» стартує у такий важливий день – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

 

Коли кримські татари згадують на жалобних мітингах усіх, хто постраждав від сталінської депортації 1944-го року, ми солідарні з ними, відчуваємо їхній біль і шануємо їхніх загиблих.

 

З огляду на це ініціатори проекту прагнуть розповісти якнайширшій аудиторії про численні порушення прав корінного народу Криму – кримських татар, які чинить сьогодні на території півострова окупант. Тож передбачається, що у рубриці «Укрінформ – Крим» виходитимуть не лише інформаційні матеріали, а й інтерв’ю, коментарі політиків, правозахисників, громадських діячів, лідерів національного руху кримських татар. Ми прагнемо, щоб «Укрінформ – Крим» став потужним інформаційним майданчиком для суспільних ініціатив, спрямованих на повернення Криму в Україну, а також для надання правової, медіа-комунікативної допомоги українським громадянам, які залишилися на території окупованого півострова.

 

Проект на початковому етапі реалізовуватиметься на українській та російській версіях сайту.

 

Матеріали проекту «Укрінформ – Крим» дивіться тут.

 

Зазначимо, проект був передбачений Планом дій Міністерства інформаційної політики на 2016 рік та реалізовано в рамках Стратегії інформаційної реінтеграції Криму.

 

Його запуск приурочений до 72-ї річниці депортації кримських татар, яку вшановують 18 травня.

 

Версія для друку