Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Місячник добровільної здачі зброї триватиме до кінця березня

16 Березня 2016 • 10:07

Кіл-сть переглядів: 616

Місячник добровільного роззброєння на Житомирщині, як і по всій Україні, триває уже 2 тижні поспіль. Для громадян, які мають у володінні незареєстровані небезпечні предмети, – це гарна нагода позбавитися їх без будь-яких наслідків для себе або офіційно в законному порядку облікувати.

 

«З початку проведення місячника здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин до підрозділів поліції здано 56 мисливських гладкоствольних рушниць, 7 одиниць саморобних зразків тощо. Окрім того, маємо 31 одиницю зброї тих видів, які використовуються Збройними Силами України. Загалом здано 99 одиниць зброї та понад 1100 боєприпасів, найбільше серед останніх армійських зразків», – повідомив начальник Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Володимир Гриб.

 

Серед зданих до поліцейських підрозділів небезпечних предметів – тротилова шашка, 100-міліметровий снаряд, ручні гранати, нарізна вогнепальна зброя і набої до неї.

 

Значна частина від зданого – це старі речі, які нові власники знайшли на горищах сільських обійсть, гаражів або виявлені у лісах чи полях зразки часів Другої світової війни.

 

Місячник добровільного роззброєння на Житомирщині триватиме до кінця березня.

Версія для друку