Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Між Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Коростенською ТГ підписано Меморандум про взаєморозуміння та взаємодію

15 Грудня 2023 • 17:48

Кіл-сть переглядів: 386

Сьогодні, 15 грудня, у місті Коростень було підписано Меморандум про взаєморозуміння та взаємодію між Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Коростенською територіальною громадою. Підписання цього важливого документа відбулося у присутності першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко, Заступника Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Віри Мендонса, Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніра Мамедзаде.

 

Цей Меморандум має на меті забезпечити співпрацю та партнерство між сторонами для підтримки дітей і молоді у період надзвичайних ситуацій, а також на стадії відновлення і розвитку.

 

Проєкт ЮНІСЕФ передбачає надання інтегрованих послуг, які гарантують партнерство у сферах захисту дітей, відновлення освітнього процесу, забезпечення доступу до безпечної води, санітарії та гігієни, а також неперервну роботу системи соціального захисту в Західній та Центральній Україні, зокрема на Житомирщині. Особлива увага буде приділена районам, де проживає найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб.

 

Наталія Остапченко висловила щиру подяку Федеральному міністерству економічного співробітництва та розвитку Німеччини та ЮНІСЕФ за їхнє небайдуже ставлення і підтримку у цій важливій ініціативі.

«Житомирський регіон, після повномасштабного вторгнення, став першим хто розпочав системну роботу з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ. Нині ми маємо низку спільних проєктів, які дозволили суттєво покращити стан укриттів в школах та лікарнях, провести переоснащення пологових будинків, приділити увагу дітям, які постійно отримують психологічним травми від війни, надати допомогу переселенцям. Саме завдяки таким партнерствам ми можемо реалізувати значущі зміни та створювати середовища, де діти мають усі можливості для розвитку та розквіту», – зазначила перша заступниця начальника Житомирської ОВА.

Зазначмо, що серед найважливіших напрямків співробітництва також участь та розширення прав і можливостей молоді. Так, молоді українці зможуть вдосконалювати власні методи подолання труднощів, розвивати впевненість у собі та ставати активними учасниками у розбудові громади.

 

Нагадаємо, що наразі в області проживає 57 958 внутрішньо переміщених осіб, із них 16,5 тисяч дітей.

 

Версія для друку