Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Міжнародний день рідної мови у Житомирі

22 Лютого 2016 • 14:09

Кіл-сть переглядів: 923

21 лютого за ініціативи Житомирської обласної Спілки поляків України та за підтримки управління культури Житомирської ОДА, під патронатом Генерального Консула РП у Вінниці Томаша Олєйнічака відбулися заходи, присвячені Міжнародному дню рідної мови.

 

У Житомирі заходи розпочалися святковою літургією у Кафедральному костьолі Св. Софії.

 

1В Обласному ляльковому театрі учні ЗОШ та польських суботньо-недільних шкіл Житомира, Коростеня, Олевська, смт Хорошів (Володарськ-Волинський) писали диктант «Майстер польської орфографії». Переможців нагородили пам’ятними призами, а влітку вони зможуть відпочити у Польщі.

 

У глядацькому залі театру відбулася академія за участю національно-культурних товариств поляків, вірмен, чехів та німців. На заході виступили учні польської суботньо-недільної школи при ЖОСПУ та гості із Житомирської обласної громади вірмен «Еребуні».

 

 

Довідково:

21 лютого представники всіх націй і народностей Світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Метою є сприяння мовній різноманітності і стимулювання вивчення іноземних мов населенням різних країн. ЮНЕСКО виступило за зближення культур і їх активну взаємодію, зокрема, в мовних питаннях, оскільки саме мови вважаються важливим фактором розвитку духовної спадщини.

1

Версія для друку