Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#МіжнароднийДеньБлагодійності: з початку війни Житомирщина отримала близько 1100 тонн гуманітарної допомоги

05 Вересня 2022 • 14:33

Кіл-сть переглядів: 347

Як повідомляє Департамент соціального захисту населення Житомирської ОВА, за період військових дій до Житомирської області надійшло майже 1078,81 тонн гуманітарної допомоги.

 

Допомогу отримали від 12 країн: Польщі, Румунії, Словенії, Нідерландів, Італії, Португалії, Чехії, Швейцарії, Німеччини, Франції, Іспанії, Туреччини та ряду областей України.

 

Вантажі складалися з військового спорядження, продуктів харчування, медикаментів, засобів гігієни, одягу, взуття, автомобілів, реанімобілів, елементів живлення, генераторів.

 

Для громад Житомирщини з урахуванням їх потреб Гуманітарним штабом ОВА передано 689,69 тонн різних видів гуманітарної допомоги.

 

Щотижня область отримує по 700-900 наборів від Благодійної організації «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ГУДВІЛЛ». Дані набори згідно з розподілом передаються територіальним громадам для подальшої передачі внутрішньо переміщеним особам.

 

З метою ефективного надання постраждалим громадянам допомоги Гуманітарний штаб Житомирської ОВА оперативно координує волонтерські ініціативи, міжнародні гуманітарні організації, представників бізнесу щодо гуманітарних потреб. Штаб працює в онлайн-кабінетах у системі гуманітарної допомоги та складів із гуманітарною допомогою, у які вносяться дані про надходження, наявність залишків, відвантаження, упорядкування та потреб гуманітарних вантажів.

 

Житомирська обласна військова адміністрація вітає всіх причетних із Міжнародним днем благодійності!

 

Дякуємо благодійникам Житомирщини за Вашу щедрість і широту душі, відповідальність, щоденну клопітку роботу і таку потрібну суспільству працю!

 

Нехай чуйність і співчуття людям допомагають знаходити можливості, а Ваші добрі справи збагачують життя.

 

Нагадаємо, Перша леді України Олена Зеленська розповіла, як працюють компанії, що є учасниками спільноти «Бізнес без бар’єрів». 

 

Версія для друку