Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

МКІП: Стартувала Міланська Трієнале, де вперше представлено Український павільйон

14 Липня 2022 • 16:01

Кіл-сть переглядів: 195

13 липня відкрилася Міланська Трієнале архітектури, дизайну та мистецтва. На міжнародній виставці вперше представлений Український павільйон – «Планета Україна».

“Яскраві представники сучасної української культури з образотворчого мистецтва, архітектури, театру, музики, кіно, літератури, фотографії, педагогіки та філософії візьмуть участь в подіях українського павільйону протягом цього року. Україна має посідати вагоме місце в подіях такого масштабу, нам є, що запропонувати світу”, — зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

«Планета Україна» має на меті представити панораму сучасної української культури в мультидисциплінарному сенсі, що охоплює різні сфери. Павільйон складається з ряду виставок. Дуже важливою є і публічна програма. Окрім симпозіумів, які супроводжували проєкт у весняні місяці, на виставці в приміщенні Трієнале проходять заходи, присвячені, зокрема, українським музиці, кіно, літературі, філософії, архітектурі, театру, танцю, візуальному мистецтву, фотографії, освіті.

Програма триватиме до грудня. Кураторами цього проєкту стали письменник Джанлуїджі Рікуператі, акторка Лідія Ліберман і піаністка Анастасія Стовбир.

Міністерство культури та інформаційної політики, а також Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти висловлюють подяку Президенту Трієнале Стефано Боері та Міністру культури Італії Даріо Франческіні за підтримку та реалізацію Павільйону.

Нагадаємо, в травні у МКІП відбулася зустріч з командою українського павільйону “Планета Україна” Triennale di Milanо, яка приїжджала в Україну, щоб познайомитись з культурними інституціями під час війни.

 

Версія для друку