Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Мобілізовані отримують спорядження

04 Лютого 2015 • 09:07

Кіл-сть переглядів: 844

У порівнянні із першими хвилями мобілізації ті, хто призивається до військових лав на початку 2015 року, буде споряджений краще. Так, мобілізовані, які прибувають до навчальних центрів Збройних Сил України, укомплектуванням задоволені. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

 

У 184 навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного під пункт забезпечення речовим майном відведено чималий спортзал одного з військових містечок. Кожен мобілізований має достатньо часу для того, щоби отримати повний комплект обмундирування, приміряти його. А за потреби — замінити на інший розмір.

 

Офіцер запасу, приміром, отримає камуфльований костюм – бушлат, підбушлатник, кітель та брюки. Цю уніформу нового покрою, яка зараз масово почала надходити у війська, шиють підприємства у Черкасах, Києві та Харкові. Крім того, декілька пар шкарпеток, ремінь поясний, ще одна пара натільної білизни. Є і вітровологозахисний костюм: куртка і штани по типу рибальських у кольорах українського польового однострою, що також виготовляється в Україні.

 

До того ж видаються речі, передані у якості допомоги Збройним Силам України країнами-партнерами. Відтак, у кожному комплекті є натільна білизна, рушники, шкарпетки, рукавиці від Війська Польського. Замість звичайної шапки-фески для захисту від холоду видається так званий «баф», тобто труба з цупкої матерії, яку можна використовувати як балаклаву або шапку чи одягати на шию як шарф. Усі речі пакуються у речовий мішок об’ємом приблизно 55 літрів. А рядовому та сержантському складу до того ж видається утеплений польовий костюм та водонепроникні берці, надані урядом Канади.

 

Мобілізовані зазначають, що тепер українська армія має пристойний і бойовий зовнішній вигляд. Та й українська продукція військового призначення набула гідної якості.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Версія для друку