Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Мобільні оператори просять українців зменшити використання мобільного інтернету та зв’язку

04 Листопада 2022 • 14:13

Кіл-сть переглядів: 321

рф не полишає спроби влаштувати енергетичний терор на території України і продовжує бити по енергетичній інфраструктурі країни. Відключення світла може призводити до тимчасової зупинки передачі сигналу. Через це може зникати мобільний зв’язок та інтернет.

 

Мобільні оператори просять знизити користування мобільним інтернетом, щоб мережі отримували менше навантаження у важкі моменти.

 

У випадку якщо зник зв’язок вашого оператора, спеціалісти радять спробувати скористатись національним роумінгом. Адже, можливо, в тому чи іншому населеному пункті у когось з операторів ситуація буде краща. Для цього треба зайти в налаштування й перевірити доступні мережі.

 

Також оператори радять по можливості зменшити споживання мобільного інтернету під час відсутності електроенергії, щоб зменшити навантаження на обладнання, а відповідно, й енергоспоживання. Тоді обладнання зможе працювати довше, а люди зможуть в критичних ситуаціях скористатись зв’язком.

 

Нагадаємо, що Диспетчерський центр “Укренерго” вимушений вводити тимчасові контрольовані обмеження електроенергії по Україні у зв’язку з терористичними атаками рф по енергооб’єктах України.

 

Як саме можна економити електроенергію дивіться у інфографіці.

 

Версія для друку