Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Модернізація ЖКГ – один з пріоритетних напрямів роботи

29 Січня 2015 • 15:56

Кіл-сть переглядів: 783

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та директор Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан обговорили хід реалізації спільних проектів Світового Банку та Мінрегіону України.

 

Зокрема йшлося про реалізацію проектів «Розвиток міської інфраструктури-2» вартістю 350 млн. дол. США та «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання» вартістю 382 млн. дол. США. Він уточнив, що в 2014 році планується запровадити проект Світового банку «Розвиток міської інфраструктури-2» (водопостачання, водовідведення та тверді побутові відходи) на суму 300 млн. дол. США. До участі у першому проекті, спрямованому на підвищення якості та надійності послуг з водопостачання та водовідведення; забезпечення ефективного використання енергії та переробки твердих відходів; зменшення рівня забруднення навколишнього природного середовища, відібрані 8 міст, в тому числі Житомир.

 

Проект «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання» спрямований на підвищення якості надання послуг комунальними підприємствами за рахунок модернізації технологічного обладнання, систем генерації і транспортування теплової енергії; впровадження сучасних механізмів її обліку; впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій для мінімізації витрат паливно-енергетичних ресурсів; поліпшення екологічної ситуації в регіонах.

 

Модернізація житлово-комунального господарства є одним із пріоритетних напрямів роботи, оскільки стосується інтересів як населення, так і економіки України в цілому, наголосив Геннадій Зубко.

 

Як повідомлялося, на Житомирщині завдяки спільній і консолідованій роботі усіх органів виконавчої влади на місцях, енергопостачальних компаній та Держенергонагляду досягнуто серйозної економії паливно-енергетичних ресурсів. У напрямку енергозбереження, переведення котелень області на альтернативні джерела опалення Житомирська область стала однією з найкращих у державі. У 2015 році обласна влада планує спрямувати основні свої зусилля по переведення на альтернативу теплопостачальних компаній області, особливо міста Житомира, оскільки це основні споживачі газу.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку