Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Молодь Житомирщини запрошують до участі у Всеукраїнському конкурсі фотовідеоробіт про безпеку дорожнього руху

07 Вересня 2022 • 10:21

Кіл-сть переглядів: 276

Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод» спільно з Міністерством освіти та науки України та Міністерством культури та інформаційної політики України, за підтримки Державного підприємства «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України та Моторного транспортного страхового бюро України проводить серед дітей та молоді щорічний V Всеукраїнський конкурс фото- та відеоробіт у рамках національного проєкту «Безпечна країна.

 

Конкурс спрямований на:

 

привернення уваги підростаючого покоління, педагогічних працівників, громадськості до основних складових безпеки життя, дотримання безпечних правил та норм поведінки в суспільстві, розвиток безпечного освітнього середовища, виховання усвідомленої та соціальної відповідальної молоді;

 

формування творчих здібностей підростаючого покоління, створення дітьми та молоддю соціальної реклами «Безпечна країна очима дітей».

 

ТЕМИ КОНКУРСУ

 

1) Молодь за безпеку дорожнього руху;

 

2) Безбар’єрне освітнє середовище;

 

3) Безпека життєдіяльності: знаємо та діємо (практичні навички поведінки у разі надзвичайних ситуацій, виявлення мінно-вибухових предметів, надання домедичної допомоги потерпілим);

 

4) Моя безпечна країна: майбутнє (вільна інтерпретація власного бачення безпеки своєї країни та її майбутнього) – лише І місце, спецприз.

 

УЧАСНИКИ КОНКУРСУ

 

До участі в конкурсі запрошується молодь – учні та вихованці закладів освіти. Без вікових обмежень. Учасники до 14 років – за наявності згоди батьків/опікунів.

 

Участь у конкурсі може бути як індивідуальною, так і колективною.

 

УМОВИ КОНКУРСУ

 

Конкурс проводиться протягом травня-жовтня 2022 року, із підведенням підсумків у листопаді 2022 р.

 

Кількість фото- та/або відеоробіт від автора чи колективу – 1-3 на одну або декілька обраних тем конкурсу.

 

Зверніть увагу! Фото- та/або відео робота на обрану тему має виглядати як соціальна реклама, спрямована на пропаганду толерантної та безпечної поведінки на вулицях і дорогах, попередження дитячого травматизму, дотримання правил дорожнього руху, зокрема, носіння світлоповертальних елементів, використання захисних шоломів при їзді на мотоциклах і велосипедах, ременів безпеки та дитячих крісел в автомобілях, відповідальним користуванням персональним електротранспортом, на популяризацію правил взаємоповаги, рівного доступу до освіти, забезпечення особливих освітніх потреб, дотримання правил пожежної безпеки та поведінки на воді, поведінки у разі надзвичайних ситуацій, виявлення мінно-вибухових предметів, володіння навичками надання домедичної допомоги та інших аспектів, пов’язаних з безпекою дітей та молоді.

 

Робота має бути оригінальною, не скопійованою з інших джерел та створеною особисто учасником/колективом учасників конкурсу, а також відповідати вимогам чинного законодавства з питань авторського права, у тому числі в контексті розміщення в Інтернет-просторі.

 

До участі у конкурсі не допускаються фото- та відеороботи політичного змісту; прямого рекламного характеру; риторики ненависті чи зневаги, закликів до насильства, сцен насилля; плагіат; роботи, що містять зображення фізичних осіб, використані без наявності відповідного дозволу; роботи з порушенням авторських прав третіх осіб, роботи, що містять посилання на конкретний товар або виробника, на рекламодавця, на об’єкти права інтелектуальної власності, на суб’єкти господарської діяльності. Забороняється пропонувати до участі в конкурсі твори, авторські та/чи суміжні права на які не належать учаснику/ колективу учасників!

 

Фото та відеороботи конкурсу попередніх років дивіться ТУТ.

 

Нагадаємо, що представники ЗМІ можуть подати заявки для участі у конкурсах від «Креативної Європи».

Версія для друку