Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

МОЗ долучається до комунікаційної кампанії для пацієнтів «Гарантовано!»

17 Червня 2022 • 10:09

Кіл-сть переглядів: 204

Міністерство охорони здоров’я стало партнером комунікаційної кампанії «Гарантовано!», мета якої роз’яснити пацієнтам, що Програма медичних гарантій навіть у час повномасштабної війни продовжує функціонувати, а доступ до безоплатної медичної допомоги можуть отримати всі, хто цього потребує, зокрема і внутрішньо переміщені особи.

 

«У час повномасштабного вторгнення росії до нашої держави питання медичної допомоги стало ще більш актуальним, а особливо для пацієнтів, які мають гострі та хронічні хвороби. Багато українців зараз вимушено переїхали, втратили зв’язок із сімейним лікарем, не знають, як отримати медичну допомогу за місцем фактичного проживання — саме тому проведення комунікаційної кампанії щодо гарантованих державою медичних послуг на часі. Ми вдячні партнерам за увагу до цього питання та, у свою чергу, з боку держави, готові спільно працювати заради здоров’я українців», — наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він додав, що наразі особливу увагу варто звернути на доступ до медичної допомоги внутрішньо переміщених осіб. Адже держава створила умови, щоб навіть без декларації із сімейним лікарем пацієнти за місцем фактичного проживання могли отримати необхідні консультації, безоплатно зробити аналізи, скористатись програмою «Доступні ліки» тощо.

 

За словами Віктора Ляшка, також пріоритетною темою для комунікацій під  час війни є медична евакуація українців. Йдеться як про пацієнтів безпосередньо постраждалих від війни, так і про тих, хто потребує високоспеціалізованої медичної та реабілітаційної допомоги, доступ до якої обмежений через збройну агресію росії проти України. Для того, щоб такі пацієнти могли безоплатно отримати медичну допомогу за кордоном, Україна співпрацює із понад 15 країнами, а евакуаційні рейси відбуваються майже щодня.

 

У межах кампанії фахівці Міністерства охорони здоров’я будуть надавати свою експертизу для створення та поширення інформаційних матеріалів, братимуть участь у спільних заходах, співпрацюватимуть зі структурними підрозділами МОЗ та обласних державних адміністрацій із питань охорони здоров’я для поширення інформаційних продуктів.

 

Організує кампанію ГО «Інтерньюз-Україна» та БФ «Пацієнти України» за участі 6 партнерів: ГО «Ліки Контроль», ГО «Діа-Дзен», ГО «Афіна. Жінки проти раку», Ініціативна група «Just save life», ГО «Всеукраїнська асоціація кришталевих людей», БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Ці організації вже не перший рік допомагають українським пацієнтам із різними захворюваннями,  серед яких: діабет, онкологічні та хронічні захворювання, інсульт, туберкульоз і рідкісні хвороби на кшталт недосконалого остеогенезу.

 

Слідкувати за публікаціями комунікаційної кампанії «Гарантовано!» можна на сторінках організаторів у Фейсбуці: ГО «Інтерньюз-Україна» (fb.me/internewsukraine) та БФ «Пацієнти України» (fb.me/patients.org.ua), а також Міністерства охорони здоров’я (www.facebook.com/moz.ukr).

 

Комунікаційна кампанія «Гарантовано!» відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), наданої від імені народу Сполучених Штатів Америки, та Програми уряду Великої Британії «Good Governance Fund», наданої від імені народу Великої Британії.

 

Версія для друку