Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

МОЗ: Доставка вакцин проти COVID-19. Житомирщина отримала 100 доз дитячої вакцини

16 Серпня 2024 • 11:46

Кіл-сть переглядів: 152

Вакцини з національного складу в регіонах отримують обласні центри контролю та профілактики хвороб за замовленням медзакладів та розвозять її до пунктів щеплень. У серпні замовлення на 13 740 доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) зробили місто Київ та 20 областей.

 

Також 10 областей – Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська (100 вакцин), Запорізька, Кіровоградська, Львівська, Рівненська, Харківська, Чернівецька – та місто Київ замовили разом 1 300 доз вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) для дітей. Розвезення вакцини до областей відбуваються на регулярній основі з урахуванням заявленої потреби областей, яка може бути збільшена з огляду на епідситуацію в регіоні.

 

На рівні кожної області при медзакладах працюють пункти щеплення, в яких проводять безоплатну вакцинацію. Інформацію про наявність вакцин у них оновлюють щотижня.

 

Зокрема з початку 2024 року проти COVID-19 у Житомирській області було щеплено:

 

Основна — 1-ою дозою – 491 особа, 2-ю дозою – 415 осіб;

 

Додаткова – 41 особа;

 

Бустерна — 1-й бустер – 1066 осіб, 2-й бустер – 1255 осіб, 3-й бустер — 208 осіб.

 

Враховуючи зростання захворюваності на COVID-19 в країні єдиним дієвим та безпечним способом набути імунітет залишається вакцинація. За оновленими рекомендаціями для більшості людей достатньо зробити одне щеплення. Ревакцинацію через 6-12 місяців рекомендовано робити лише людям із груп ризику:

 

  • дорослим і дітям, які мають ослаблений імунітет чи супутні або важкі хронічні захворювання;
  • вагітним;
  • людям, старшим за 60 років;
  • дорослим і дітям, які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної інфекції;
  • представникам професійної групи ризику (наприклад, лікарі, вчителі, військові та ін.).

 

Потребу у ревакцинації визначає лікар – враховуючи затверджені МОЗ України рекомендації. Для первинної вакцинації та ревакцинації може бути використана будь-яка з доступних в країні вакцин проти COVID-19. За наявності вибору вакцини рекомендовано надавати перевагу адаптованій під варіант Omicron.

 

Якщо вам не вдалося вакцинуватися у пункті щеплення – повідомте про відсутність вакцини до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Версія для друку