Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

МОЗ: З квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків почне здійснюватися за електронним рецептом

17 Березня 2023 • 14:05

Кіл-сть переглядів: 902

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, починаючи з квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків почне здійснюватися за електронним рецептом.

 

Електронний рецепт пошириться на всі готові лікарські засоби, що містяться в Державному реєстрі лікарських засобів та підлягають відпуску за рецептом лікаря.

 

Виписати е-рецепт зможе лікар будь-якої спеціальності державної, комунальної чи приватної клініки або ж лікар-ФОП. Для цього закладу не потрібно мати договір з НСЗУ.

 

Такий е-рецепт можна буде отримати незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем, однак пацієнт має бути обов’язково зареєстрований в ЕСОЗ.

 

Чому це важливо та яку користь принесе пацієнтам, лікарям та системі охорони здоров’я в цілому?

 

Як керівникам медичних закладів та лікарям підготуватись до запуску електронного рецепта на всі рецептурні препарати?

 

Чому рецептурні препарати повинен призначати лікар?

 

Відповіді ці та інші запитання щодо електронного рецепту є у новому випуску дайджесту змін в охороні здоров’я для медичної спільноти.

 

Отримуйте відповіді на найактуальніші та найскладніші питання щодо електронного рецепту та підписуйтесь на щомісячний дайджест змін в охороні здоров’я за посиланням.

 

Нагадаємо, що усі субʼєкти господарювання незалежно від форми власності та їх спеціалізації, які провадять медичну практику, невдовзі працюватимуть в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ).

 

Версія для друку