Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

“Музика гідності” в дії. ФОТОРЕПОРТАЖ.

03 Квітня 2015 • 09:03

Кіл-сть переглядів: 729

За підтримки обласної державної адміністрації 2 квітня бійці 95-ї бригади із дружинами і дітьми побували у Києві на  фестивалі героїчної пісні «Музика гідності».

 

На концерт запросили військовослужбовців зі Збройних Сил, Національної гвардії, територіальних батальйонів, спецпідрозділів СБУ, прикордонних військ, а також курсантів військових училищ, військових лікарів, волонтерів.

 

Організатори заходу вирішили привернути увагу суспільства до української героїчної музики на противагу тій, що лунає у маршрутках і взагалі в ефірі радіостанцій не лише на сході, а й у Києві і на заході України.

 

Українською музикою патріотичного характеру бійців привітали гурти і виконавці «Запаска», «Крихітка», «Один в каное», «Нумер 482», Сергій Кузін, Тоня Матвієнко, Ярмак та інші.

 

Арсен Мірзоян заспівав декілька рядків про героїчну 95 бригаду, а потім виконав, за його словами, улюблену пісню десантури 95-ї бригади «Вінні-Пух».

 

Гарні враження після концерту у прапорщика Володимира Білошицького. Каже, що полюбив таку музику на сході – до них у Слов’янськ часто приїжджають артисти. Їх виступи для бійців у зоні АТО дуже потрібні – знімають напруження, піднімають бойовий дух, додають упевненості в тому, що про них пам’ятають, їх підтримують.

 

Володимир приїхав на концерт із дружиною Наталею, вони весь час були разом. Наталя розповідає, що дуже переживає за чоловіка, коли він на сході, і з нетерпінням кожного дня в обумовлений час, щоранку і щовечора, чекає дзвінка від нього.

 

У майора 95-ї бригади Івана теж гарні враження від концерту і від можливості відпочити у колі друзів і рідних. На сході разом із своїм підрозділом він виконував надскладні завдання і перебував у таких гарячих точках, куди артисти просто не можуть потрапити. Що підтримує моральний дух? Каже, що величезне бажання вижити, як заради себе, так і для своїх рідних. Іван розповів: від його 7-річної доньки приховували, що батько воює на сході. А коли вона все-таки про це дізналася, за свої кишенькові гроші купила для тата порцелянове янголятко із м’якими крильцями. Цей дитячий дарунок став оберегом не тільки для Івана, а й для його побратимів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку